solista evenimente | voiceover | moderatoare evenimente
Am primit harul cântului de la mama mea, Lenuța Mihăilescu, o cunoscută interpretă de muzică populară din zona Moldovei, în anii 70. Însărcinată fiind cu mine în 6 luni, mama a participat la Festivalul național „Cântarea României” (un ansamblu de manifestări culturale din perioada regimului comunist) unde a câștigat un premiu pentru interpretare la secțiunea folclor.

Talentul muzical a fost descoperit de către regretatul compozitor Titel Popovici, profesor la Școala Populară de Artă, secțiunea jazz. Susținută fiind de acesta, am reușit să surprind încă din 2004 publicul meloman din Iași cu recitaluri live de muzică jazz în care aplauzele sunt nelipsite. Cu ocazia celebrării a 50 de ani de activitate artistică a maestrului Titel Popovici, sala Casei Sindicatelor din Iași, gazda evenimentului, s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru publicul ieșean sosit să-l aplaude. Într-o astfel de atmosferă incendiară, am cântat chiar piesele compuse de Domnul Profesor alături de Big Band-ul dirijat cu un rar talent artistic de către dumnealui.

Castelul Sturza din satul Miclăușeni, județul Iași, organizează de peste 7 ani festivalul intitulat ‘’Călătorie la 1900’’, o reîntoarcere în timp la atmosfera anilor 1900 prin intermediul spectacolelor de teatru, dans și muzică de epocă desfășurate în spațiul generos ce împrejmuiește castelul. Festivalul propune activități intreractive, teatru ambiental, târg de antichități și bucate alese preparate cu grijă ca odinioară. Am fost invitată să susțină un recital de muzică franțuzească, în deplin acord cu atmosfera deja creată. Datorită succesului programului meu muzical, am fost invitată ulterior, trei ani consecutiv la serile festive organizate cu ocazia Revelionului, de această dată în interiorul castelului, unde participanții au purtat ținute de epocă, meniurile fiind inspirate din rețetele epocilor trecute.

Celebrez bucuria de trăi în fiecare zi! – este motto-ul cu care mă prezint în fața publicului cu un alt proiect muzical, de acestă dată, propunerea mea incluzând chansonete franțuzești pe care le cânt alături de pianiști talentați din Iași și București.
’’Muzica ne ademenește cu o libertate pe care nu ne mai săturăm să o admirăm. Fermecătoarea lume muzicală a boemei pariziene cucerește.’’ susține Ștefania. Edith Piaf, Yves Montand, Dalida, Juliette Greco, Charles Aznavour au dăruit călătorii muzicale care aduc bucurie de fiecare dată când primul acord muzical se aude în difuzoare. O muzică vioaie, în tempo rapid, antrenant, acorduri de bossa nova piperate cu intervenții de jazz și ritmuri dansante.

În anul 2010, atunci când se împlineau 40 de ani de la dispariţia marelui actor fălticenean Grigore Vasiliu Birlic, din convingerea că arta teatrală şi arta spectacolului merită o şansă şi în urbea de pe Şomuz, îndrăgita actriţă Draga Olteanu Matei şi preotul Liviu Mihăilă au pus bazele Festivalului Internaţional de Teatru „Grigore Vasiliu Birlic“. Am fost invitată să prezint cele mai recente 3 ediții ale Festivalul International de Teatru pentru tineret Grigore Vasiliu Birlic din Fălticeni, un maraton cultural ce durează nu mai puțin de 7 zile. La finalul unor zile pline de spectacole de teatru, proiecții de film, workshop-uri și lansări de carte, am susținut recitaluri de muzica franțuzească pentru publicul meloman din inima Bucovinei. Fiind prezentă mai tot timpul pe scenă, fălticenienii m-au supranumit ’’vocea festivalului’’.

Ateneul Național din Iași organizează anual Festivalul Străzii Lăpușneanu ce reînvie atmosfera uliței de altădată și se bucură de o popularitate masivă din partea publicului ieșean. La cele mai recente 3 ediții, am fost invitată să susțin un recital de muzică franțuzească, ediția din 2021 desfășurându-se în plină pandemie având un public numeros în ciuda obligativității de a purta măști medicinale și de a respecta distanța fizică corespunzătoare. Ediția din anul 2022 a devenit una cu adevărat remarcabilă atunci când publicul ieșean a luat practic cu asalt Muzeul Unirii, unde recitalul live s-a desfășurat în aer liber.

După 2 ani de pandemie timp în care artiștii au avut răgazul (nesolicitat) pentru reflecție, piața muzicală a înflorit în culori vii și prestații entuziaste. La rândul său, publicul a avut timp să reasculte muzica care contează cu adevărat, cea care le atinge corzile sensibile ale sufletului. Astfel, într-un total contrast cu vârstele lor și preferințele mulțimii, unii mirii de astăzi preferă muzica retro compusă în anii când ei nici măcar nu se născuseră. Organizatorii de evenimente private apreciază parfumul ’’vintage’’ al serilor dansante de altădată.
Și cum la astfel de evenimente private, muzica populară nu poate lipsi, includ de fiecare dată și un program de hore și sârbe de pe tot întregul țării, program ce face inimile de români să zvâcnească de entuziasm.
Românii din diaspora au aflat de posibilitatea de a mă invita la evenimente private pentru a descreți frunțile celor plecați din țară. Belgia și Italia sunt două dintre țările des vizitate de mine atunci când vine de a susține recitaluri, în speciale cele care includ muzica populară autentică.

Atunci când nu cânt sau prezint evenimente publice sau private, sunt este vocea reclamelor voastre preferate. În urma unei comenzi ce a inclus serviciile de voice-over pentru o reclamă comercială, am fost invitată ulterior să cânt în cadrul unui eveniment corporate organizat de către același client.

Află disponibilitatea Ștefaniei legată de prezența ca solistă sau ca prezentatoare la evenimentul pe care îl organizezi la adresa de mail live@stefaniamihailescu.ro
Vei primi un răspuns în cel mai scurt timp!